Suomi-neito Kannanottoja yhteiskunnallisiin aiheisiin

Mitä sinä haluat?

  • "Naisen vapaus on se, että on nainen. Sitä mies ei ymmärrä, eivätkä kaikki naisetkaan. Naisella on hyvä olla." - Arja Tiainen 
    "Naisen vapaus on se, että on nainen. Sitä mies ei ymmärrä, eivätkä kaikki naisetkaan. Naisella on hyvä olla." - Arja Tiainen 

 

Vääntö rasismin ympyröissä on kovaa ja nimenomaan naiset on lyöty tekosyyksi kaikelle. 

 

Miltäs tämä näin naisen silmissä näyttää? Tarvitsen täsmentäviä kysymyksiä


Suojelet minua siis raiskaukselta, nimenomaan puskaraiskaukselta?

Haluat ettei minua ahdistella baarissa tai minua muutenkaan solvata?

Välitätkö vain jos tyyppi on etniseltä taustaltaan eri, vai riittääkö jo vieras kieli?

Onko turvallisuuteni vaarassa vain jos ihon väri ei ole valkoinen?

 

En ole ainakaan vielä löytänyt noihin kysymyksiin, muita vastauksia kuin kyllä. 


Okei lähdetään siis siitä.

Eli haluat nimenomaan suojella minua raiskaukselta, koska olen nainen ja nainenhan ei ole mitenkään kykeneväinen puolustamaan itseään tai kykene olemaan yhtä vaarallinen kuin mies? Tottakai.

Okei koska vedin ”feministikortin”, niin saan varmasti vasta argumentiksi, ”fantasioit varmasti itse mustasta mulkusta” tai ”toivottavasti sinut perseraiskataan”. Wait what!??

Koska kenenkään fantasiat ovat kuuluneet kenellekkään, ihan voisin argumentoida samaa takaisin? Tietääkseni myös ihan jotkut miehet tykkäävät miehistä ja yleensä siitä puhe mistä pula? Toinen, mihin katsosi halusi suojella minua raiskaukselta? Enkö ansaitsekkaan sitä enää, miksi? Koska avasin suuni? Mistä lähtien puhuminen on ollut väärin, vai sanoinko vääriä asioita?

Palataan tähän myöhemmin. 

Haluat ettei minua ahdistella baarissa tai minua solvata? Kyllä? Ok.

Miksi sitten luen netistä raivoisia naisiin kohdistuvia purkauksia teiltä, kun naiset kertovat, miten heitä on valkoinen suomalaismies ahdistellut? Itsekkin olin juuri kuppilassa ja ahdistelijoita riitti, mutta ei sillä ollut väliä, kun olivat väärää väriä vai? ”Varmaan olisit nauttinut tumman miehen kosketuksesta” tai ”saatanan suvakkihuora” saatat taas heittää takaisin.

Hmm.. taas olen hämilläni.

Sanoinko nauttineeni ahdistelusta? Koska? Vai oliko se niin, että minun olisi pitänyt sanoa: "oi voi taas mamut ahdisteli”? Vain näin oltaisiin oltu parhaita kavereita ja viesti olisi ollut juuri se, jonka halusitkin kuulla? Sen sijaan, kun en pitänyt ahdistelusta ja baarissa sattui olemaan suomalaisia, niin en olisi saanut sanoa mitään ja olen nyt suvakkihuora?

Jännä juttu, kun vastasit varmasti kyllä, ”ei saa solvata naisia”-osioon, mutta juurihan solvasit. Vai oliko ”huora”-sana kukkanen, jonka ojensit kasasta paskaa?

Kelataanpa taas. En halua, että kukaan lähentelee minua ilman lupaani, pidän kehoani pyhänä ja omanani, en kerro seksuaalisesta elämästäni, koska se ei kuulu kenellekkään ja se tekee minusta yhtäkkiä huoran? Miten? Väärän sanavallinan ja suvakkiuden takia?

Kaksi viimeistä kysymystä, taas ainakin palstojen mukaan saa vastauksen kyllä. Mutta mitä jos kertoisin, miten valkoinen mies hakkasi vuosia ja ettei rodulla ole oikkeasti väliä? ”Ansaitsit sen”, ”kyllä suvakki turpaan ansaitsee” ja ”hulluksha siin ois tullu, hyvä ettei vääntäny niskojas nurin, ite oisin saattanu” jne. saan taas kuulla. Eli minä jota puolustit voisin vaikka kuolla, koska suvakki? Luulin, että halusit juuri suojella minua tuolta kaikelta, mutta jos se tulee kätesi kautta niin se on sallittua? Enkö siis saakkaan olla turvassa?


Menet tumman miehen eteen joka ei ole edes puhaltanut minuun päin, laitat minut eteesi ja osoitat, tässä syy. Tätä naista suojelen. Kaikki tämä vain koska väärää väriä? Mutta koska väistän tai en halua välikäteen, niin olen yhtä hyvä kuin kuollut? Olinhan toki hyödytön taistelussasi.

Kenet silti laitat minun ja sinun väliin, ketä käytät aseena, että saat tehdä minulle niin? Isänmaata, siniristilippua, muita naisia? 


Mitä sitten jos täällä ei olisi muita, olisi vain sinä ja minä. Eihän siinä voisi jatkaa edes maailmaa, kun minä olisin sinusta suvakki ja ansaitsisin kuolemaakin kamalamman kohtalon. Eli maailma ei olisi vieläkään hyvä. Vaikka sait tahtosi lävitse ja jopa yksi nainen selvisi, niin senkin olisit valmis mestauttamaan koska hän ei usko samoin, hän vastaa väärin, hän ei kerro juuri niitä asioita, mitä haluat kuulla?

Mihin jäi naisrauha?

Enkö ole enää nainen, jos olen suvakki?

Teidän porukkanne tönäisi naista naisrauhan puolesta olevassa mielenosoituksessa. ”Väärästä mediasta” vai, että ”haastatteli vääriä tyyppejä”, vai mitä muita tekosyitä? Mikä on oikea media? MV-lehti joka on käyttänyt naisia vihan kohteena, joka on saanut vihaamaan muutamia naisia ja nimenomaan naisia?  


Joten mitä sinä oikeasti haluat?

Äläkä kerro, että haluat suojella naisia. Sillä et halua suojella minua, sillä aiheutat itse minulle uhan ja minä olen myös nainen. 


Ehkä haluat paikan jossa, kaikki ovat samaa mieltä kanssasi, naiset ovat kaikki vaalea hiuksisia ja sinisilmäisiä?

Haluaisit siis 99% koko maapallon väestöstä tuhoutuvan, mukaan lukien naisien ja lapsien? Haluat siis diktatuurin jossa nainen on alempi kuin koira ja kirjat ja sivistys on poltettu? Haluat siis pahoja asioita toisille oman etusi nimissä? 


Ei, ethän toki?

No, jos haluat naiselle hyvää, älä silloin tee tai toivo kenellekkään naiselle pahaa.

En silloin ole mielestäsi suvakkihuora, en ansaitse mielestäsi perseraiskausta, en ansaitse lahtausta tai muita ikävyyksiä.

Jos näin kuitenkin on, niin sinun naisten suojelu logiikkassasi ei ole logiikkaa.

 

Mieti siis mitä oikeasti haluat, mutta älä käytä minua tai ketään muuta aseenasi tai tekosyynäsi. 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Eikös koko homman pointti ole siinä, että olisi oikeudenmukaista, että huonon maahanmuuttopolitiikan seuraukset kohdistuvat sen huonon politiikan kannattajiin eivätkä sen vastustajiin? Jotkut vaan esittävät sen mauttomasti ja karkeasti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kuka kannattaa huonoa maahanmuuttopolitiikkaa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Anteeksi härintäni, toivon kuitenkin ettei sinua häirittäisi tämän enempää.

Käyttäjän NooraKinnunen kuva
Noora Kinnunen

Homman pointti on raivostuttava naisten huorittelu ja käyttö tekosyynä vihalle. Olen nyt kuukausia seurannut sivusta, kun hyvät ystäväni saavat tappouhkauksia ja heitä solvataan, vaikka samaan aikaan julistetaan jossakin torilla, että naisiahan tässä suojellaan. Missä on se jono, jossa sinulle osoitetaan oikealle tai vasemmalle ja kuka sen määrittelee mikä on riittävän hyvä? Minusta olisi oikeudenmukaista jos kaikki, joka ikinen saisi olla täällä rauhassa, tehdä työnsä rauhassa ja katsoa minkälaisia tuloksia siitä ratkaisusta tulisi. Eikä mikään muutos tapahdu yhdessä yössä, joten voisi antaa ihan aikaa. Viha ei ruoki mitään muuta kuin vihaa. Jos on paha olla, niin siihen on mahdollista saada apua. Viha ei ole tekosyy häiriköidä ihmisiä jotka yrittävät auttaa ja ajattelevat hyvää ja se ei tarkoita että tarvitsee hyökätä ihmisten kimppuun tai unelmoida näin tapahtuvan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jos mä olisin sun isäs, niin pesisin sun suus saippualla(ottaisin oikeasti ipadin pois) ja laittaisin sut kotiarestiin.
PS kaikki maamme naiset jotka eivät toivo apua mahdollisen raiskaajan/päällekarkaajan tjms.(oli sitten kyse kantiksesta, tahi mamusta, värillisestä, tahi värittömästä) kohdatessaan, voisivat laittaa esimerkiksi jonkunlaisen merkin siitä..hihamerkki esim. olisi hyvä ja selkeästi näkyvillä(edellyttäen toki ettei ole ehditty jo takkia repiä päältä).

PS2 niin tietty, ennakkomoderointi.

Käyttäjän NooraKinnunen kuva
Noora Kinnunen

Koska en halua, että minulle tai kenellekkään naiselle puhutaan niin alentuvasti ja kirjotetaan rumasti? Loogista.
Ja samaan hengenvetoon on yhtä loogista polttomerkitä naiset niin kuin karjaa?

Hetkinen, eli tulkitsenko nyt oikein, en saa naisena suuttua huorittelusta ja alistamisesta? Ja minut täytyisi merkitä? Miten ja mitä varten? Kivitystä?
Kuulostaa jo aika holokaustiselta.

Ja okei leikitään tätä leikkiä: Olen pieni tyttäresi, olet varjellut minua, pitänyt kädestä ja yrittänyt suojella maailman pahuudelta. Eräänä päivänä tulen kotiin itkien ja kerron sinulle, miten minusta sanottiin, että olisin huora ja miten ansaitsisin tulla raiskatuksi. Minunko suuni siinä vaiheessa pesisit?

Enkä sanonut, ettenkö haluasi suojelua, sitä varten on suomen laki ja sitä varten on poliisi. Ne suojelevat kaikkia, niin miehiä kuin naisia. Kaikki ansaitsevat turvallisen elämän, ilman tappouhkauksia,ilman solvauksia ja ilman pelkoa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

N.K:"Koska en halua, että minulle tai kenellekkään naiselle puhutaan niin alentuvasti ja kirjotetaan rumasti? "

Ei, vaan koska kirjoitat itse rumasti. Sellainen ei sovi nuorelle naiselle.

"Ja samaan hengenvetoon on yhtä loogista polttomerkitä naiset niin kuin karjaa? "

En kait minä mistään polttomerkinnästä kirjoitellut? Kunhan totesin, että kun nyt jostain itselleni käsittämättömästä syystä tuntuu löytyvän useampikin naispuolinen, joka ei toivo jotain katupartioita tyyliin odinin soturit, saatika niiden pelastamiksi(jos tilanne tulisi), niin laittakoon jotain näkyvää sen merkiksi, niin ei sitten tahtomattaan joudu kukaan tällaisen kohteeksi. Pelastuspartiolta säästyy siten resursseja enemmän sinne missä mahdollisesti tekemästään työstä osataan olla enempi kiitollisia.

"Ja okei leikitään tätä leikkiä: Olen pieni tyttäresi.."

Nyt kun tarkemmin pohdin, niin saattaa hyvinkin pitää paikkansa..kysypä äidiltäsi aaiasta.
(huomasitko..osaan olla todella vitsikäs myös halutessani)

"Enkä sanonut, ettenkö haluasi suojelua, sitä varten on suomen laki ja sitä varten on poliisi."

Valitettavasti vaan se poliisisetä ei ehdi joka paikkaan, eikä usein edes silloin kun "tilanne on päällä". Kovin suurta lohtua ei myöskään välttämättä tuo se, että rikoksen tekijä saadaan kiinni ja tuomituksi. Toki se pientä helpotusta voi tuoda, mutta silti uhri voi kärsiä tapahtumasta pitkäänkin.
Itse toivon samoin kuin sinäkin, että jokaiselle luodulle turvallinen elo..ja varsinkin naisille ilman huorittelua, ilman vastentahtoista koskettelua, ilman vastenmielisiä ehdotuksia/vihjailuja ja ennen kaikkea, ilman tappouhkauksia/raiskauksia yms.

Käyttäjän NooraKinnunen kuva
Noora Kinnunen Vastaus kommenttiin #7

Jos kirjoitan minulle on sanottu näin: "kuole suvakkihuora", niin minä kirjoitan rumasti vai oliko se sittenkin viestin alkuperäinen kirjoittaja tai sanoja? Joko siis sanot, että minun pitäisi kaunistella tapaa millä porukka tällähetkellä naisille kirjoittelee tai etten saisi sanoa mitään. Kumpikin vaihtoehto tarkoittaisi etten saisi naisena puuttua siihen kielenkäyttöön, joka somessa ja kaduilla on valloillaan. Nimeomaan naisena, kutsuithan minua jo nuoreksi neidiksi ja kuvittelit olevasi isäni.

Olisi myös mielenkiintoisto kuulla, mitä naiset jolle olet merkkausehdotustasi ylistänyt, ovat vastanneet? On myös kummallista jos sinulle ovat useat naiset kertoneet, etteivät halua suojelua S.O.O:lta, nimenomaan koska ovat itse syyllistyneet naisiin kohdistuviin väkivaltatekoihin tai muiltakaan kansanryhmittymiltä, niin avoituksesi tähän on näiden naisten merkkaaminen? Tuliko missään vaiheessa mieleesi, että ehkä tähän muka suojelukseen jäisi n. 2% naisista, sekä kohtelet naista merkkausehdotuksellasi niinkuin jotain alempaa kastia. Tuliko mieleesi, että tällä todistat myös minun olleen oikeassa ja juuri tälläistä kukaan itseään kunnioittava nainen tai mies ei vaan voi hyväksyä?

Lopuksi vielä toivot täysin samaa kuin minäkin joka oli nimenomaan tuon koko kirjoituksen pointti, ettei ihmiset voi kirjoittaa toiselle mitä tahansa tai sanoa mitä tahansa. Suomen lain edessä jokainen on yhtä saman arvoinen, toivottavasti ymmärrät sen. Sitä varten se on asetettu. Eikä Suomi ole natsi Saksan aikanen holokausti maa, jossa uus natsit kävelevät kaduilla ja naisilla on olkapäissään merkki. Oikeasti!? Ota naisystäviesi neuvoista vaari, he eivät syystä halua suojelua muilta kuin poliiseilta ja suomen lailta.

Tulee myös mieleen, että tokihan on aina vaihtoehtoana, että merkitset ihan itse itsesi, mitä näitä nyt on esim. hakaristi. Kadulla, kun tulisi vastaan ni tietäisi ainakin kiertää kaukaa ja poliisienkin olisi helpompi tunnistaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

N.K:"Joko siis sanot, että minun pitäisi kaunistella tapaa millä porukka tällähetkellä naisille kirjoittelee tai etten saisi sanoa mitään."
No, mielestäni ei näissä "blogeissa" tarvisi viljellä elimiä, sun muita kiroiluja, mutta se kenties johtuu vanhakantaisesta kasvatuksestani.
Millään muotoa en ole yrittänyt "tukkia" suutasi, tahi estää itseäsi kirjoittamasta. Jostain syystä vaan itselleni tuntuu oudolta se, että kun kantis haluaa kertoa että suojelee naista, niin nainen toteaa että "suomalainen mies raiskaa ja musta mies on paljon kivampi kun se ei niin tee", "ei siis tarvi mua suojella".

N.K:"Olisi myös mielenkiintoisto kuulla, mitä naiset jolle olet merkkausehdotustasi ylistänyt."
Sinä olet ensimmäinen ja omat kommenttisi eivät ole kovinkaan rohkaisevat. Kenties ei sitten tuo ehdotukseni lyö läpi, kuten ei aikoinaan Helenankaan hihamerkki-idea saanut laajempaa kannatusta.
Toinen vaihtoehto toki, ettei oteta sitä "ehdotustani" niin vakavasti.

" Ota naisystäviesi neuvoista vaari, he eivät syystä halua suojelua muilta kuin poliiseilta ja suomen lailta."

Itse koitan ainakin tarvittaessa suojella naista joka kanssani eloansa viettää, vaikkei poliisia/lakikirjaa olisikaan saatavilla. Samaa yritän myös toisten naisten kohdalla, jos tilanne sitä vaatii.
Jos itse, tahi joku läheiseni apua tarvii ja joku sitä tarjoaa, niin en enimmäisenä ole kysymässä puoluekirjan perään, tahi kuuluuko johonkin järjestöön ja onko vanhoja tuomioita.

N.K:"Kadulla, kun tulisi vastaan ni tietäisi ainakin kiertää kaukaa.."

Uskoisin että kun viisi minuuttia keskustelisimme "nokikkain", niin toteaisit että olen kohtuullisen harmiton ukko ja lisäksi ehdoton naisiin kohdistuvan väkivallan/huorittelun yms. vastustaja.

Käyttäjän NooraKinnunen kuva
Noora Kinnunen

Blogin pointti on se miten moni "vihainen" omasta mielestään isänmaatapuolustava kirjoittaa tai puhuu. Monelle moisen tekstin tuottaminen ja saaminen on arkipäivää, joten minusta on ihan kohtuullista kirjoittaa asiasta niin kuin se on. Jos taas sanot, että en sasi sanoa: "että minua kutsutaan huoraksi enkä halua sitä". Niin käsket minua kaunistelemaan tai olemaan hiljaa asiasta, mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu parasta aikaa. Esim. kuvasta näkyy monia kauniita ilmaisuja naisista vain koska puhujien mielestä suvakkeja. Joten sen sijaan, että ihmettelet miksi kysyn ihmiseltä joka noin naiselle tai muille ihmisille puhuu, että mitä hän haluaa, niin sinuna ihmettelisin miten jotkut voivat puhua noin ja ehdottaisit oikealle asianomaiselle sitä kielen rikastusta.

Kummajuttu vielä tosiaan, että holokaustinen natsiaikaisen Saksan juutalaisten merkkaus tyylinen hihamerkki ideasi ei sävättänyt? Kauhean kumma, mutta kuten sanoin niin aina voit merkata itsesi. Naiset, kun ovat älykkäitä niin voivat itse sitten sen jälkeen valita haluavatko lähellesi vai eivät.

Varmasti kaikki haluavat suojella lähimmäisiään kaikelta pahalta. Oman käden oikeus ei ole ratkaisu, sillä vain suomen laki pystyy todentamaan aidosti, mikä on oikeudenmukaista ja tasa-arvoista, ja laki koskee kaikkia. Suomessa ei katupartiota tarvita vaan enemmän taloudellisia resursseja poliiseille.

Toimituksen poiminnat